Klasická čokoláda

Filosofie našich čokolád se vyznačuje tím, že se vrací ke kořenům a tradicím výroby. V každé čokoládě proto naleznete pouze kvalitní suroviny, které zaručují její plnou a mimořádnou chuť. Každá z čokolád prochází náročným testováním a vývojem, abychom vám mohli nabídnout to nejlepší, čeho je možné dosáhnout z nenápadných kakaových bobů, které nám již několik století dodávají energii a radost do života 🙂

Horká čokoláda

Naše horké čokolády se vyznačují tím, že je to opravdová čokoláda – žádný prášek, žádné náhradní suroviny. Pokud si chcete vychutnat opravdovou chuť horké, kvalitní domácí čokolády, stačí vybrat jeden z mnoha druhů, které u nás najdete. Příprava je velmi jednoduchá, stačí ji smíchat s teplým mlékem. Čokoláda je po rozmíchání tekutá díky tomu, že v ní nejsou přidané žádné ztužovací látky.

Pokud se vám nechce dělat varianta tekutá, můžete čokoládu vychutnávat i zastudena klasickým mlsáním , neboť ji v balení najdete v podobě malých peciček.

Gianduja

Gianduja je speciální typ „čokolády“, která je vyrobená z kakaové hmoty a 30 % oříškové pasty. Tato kombinace zaručuje hedvábnou až hladkou konzistenci, která je pro čokoládu velmi netypická. Nicméně si jistě svou nevšedností získá vaše chuťové buňky.

Gianduja byla poprvé vyrobena v italském Turíně za Napoleonovy vlády, kdy bylo středozemí pod nadvládou Britů. Turínský čokolatér Michele Prochet tehdy smíchal trochu čokolády s oříšky z místní oblasti Langhe. Čokoládu nazvali podle masky z komedie dell’art, která byla určena pro archetyp Piemontu, odkud čokoláda pochází. V roce 1852 pak byla v Turíně založena první továrna, která začala vyrábět typické turínské čokolády – Gianduiotto.

Naše Gianduja se vrací ke kořenům této tradice, proto v ní najdete pečlivě vybrané oříšky právě z oblasti Piemontu.

Nugát

Nugát známe v mnoha podobách a ve světě lze najít velké množství různých druhů, které se dosti liší svým složením. Naše nugátová pasta je tvořena pouze najemno rozemletými oříšky a je doslazena cukrem z kokosových květů. Díky pečlivému výběru oříšků, které pocházejí z velmi kvalitní oblasti Piemontu, dosahuje tento nugát vysoké úrovně a chuťově rozhodně představuje nevšední zážitek.