- Úvod
- Káva - čerstvě pražená
- DOMINIKÁNSKÁ REPUBLIKA - BARAHONA AA
DOMINIKÁNSKÁ REPUBLIKA - BARAHONA AA
- Novinka

- Kompletní specifikace
- Související zboží6
- DOMINIKÁNSKÁ REPUBLIKA - BARAHONA AASkladem138 Kč120 Kč bez DPH
Dominikánská republika pěstuje kávu od roku 1715 a tato šarže pochází z oblasti označené jako Barahona. Řada farmářů obdělávajících malé pozemky o rozloze přibližně 375 hektarů produkuje tuto kávu s dobrým tělem s nízkou kyselostí a charakteristickými jemnými vůněmi tmavé čokolády, vlašských ořechů a náznaků doutníkového tabáku. Tato směs Caturra a Typica se pěstuje ve stínu v půdě bohaté na jíl ve výšce přibližně 900 metrů nad mořem a sklízí se od října do ledna, poté se přibližně 12 hodin ručně vybere, promyje a fermentuje a poté vysuší na slunci. V espressu má čistou a vytrvalou dochuť s nádechem koření.
Aroma: 3/5
Intenzita: 4/5
Kyselost: 2/5
Stupeň pražení: 2/5