NOVINKY

arr3Doručování zásilek do Vánoc Doručení vašich zásilek do pátku 21.12.2018 garantujeme, pokud objednáte zboží do úterý 18.12.2018... arr3Spuštěny nové stránkyVážení zákazníci, spustili jsme pro vás nové rozhraní stránek, aby pro Vás byly informace...

O čokoládě » Jak degustovat čokoládu
Jak degustovat čokoládu

Rovněž jako při degustaci vína rozpoznáte kvalitní čokoládu za pomoci všech svých smyslů.


Zrak
Potěšte svoje oči barvou a leskem kvalitní čokolády. Hořká čokoláda má hlubokou a teplou barvu. Čím je kakao jemnější a červenější, tím je i chuť lahodnější.


Hmat
Odlomený kousek kvalitní čokolády připomíná kůru stromu. Když držíte čokoládu v ruce, začne se za chvíli rozpouštět.


Sluch
Při lámání mléčné a bílé čokolády je slyšet tlumený zvuk, lámání hořké čokolády připomíná lámající se větvičky.


Čich
Kvalitní čokoláda má nádhernou vůni s náznakem přírodní vanilky.


Chuť
Nechejte si čokoládu rozpustit na jazyku a vychutnejte si její dokonalou plnost a jednotlivé chutě, které se postupně objevují.
Nezapomeňte, že skuteční milovníci čokolády degustují pomalu, jemně a graciózně, aby procítili „jídlo bohů“.