Jak poznat kvalitní čokoládu | Čokoláda Lyra
Logo
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 1 500 Kč a máte dopravu ZDARMA

Jak poznat kvalitní čokoládu

Podle kvality se kakao (kakaové boby) dělí do tří základních skupin:

Criollo

Nejméně pěstovaný druh kakaovníku. Je náchylný na choroby a dává velmi malou odrůdu. Zároveň ale jsou jeho plody nejchutnější. Ze světové produkce pokrývají 1 %.

Forastero

Nejrozšířenější druh kakaa, který dává největší úrodu a je i velmi odolný. Forastero má však nejméně aromatické plody. Pokrývá 85 % světové produkce.

Trinitario

Vzniklo křížením Criolla a Forastera. Trinitario kakao pokrývá 14 % světové produkce kakaa. Spolu s Criollom se řadí mezi kvalitní kakaové boby.

 

Odrůdová čokoláda

Čokoláda, ve které je použito kakao jen z jedné oblasti. Hořkost, chuť a kvalita jednotlivých oblastí se výrazně liší. Proto u plantážových čokolád můžeme vychutnat plnou a čistou chuť kakaa. International Cocoa Organization (ICCO), Mezinárodní kakaová organizace, zvolila označení FINO DE AROMA, kterým garantuje jedinečnou chuť a vůni. Jen 6–7 % produkce kakaa má označení FINO DE AROMA

Nakupte v pražském kamenném obchodě

Využijte možnost nákupu v našem kamenném obchodě v Praze (K Žižkovu 495/8). Možnost platby hotově nebo kartou.

Web prodejny: kavarnaharfa.cz.

Strhující příběh čokolády

Všechná práva k textovému i obrazovému obsahu jsou vyhrazena.
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.