Jak degustovat čokoládu

Rovněž jako při degustaci vína rozpoznáte kvalitní čokoládu za pomoci všech svých smyslů.

Čokoláda Lyra

Zrak
Potěšte svoje oči barvou a leskem kvalitní čokolády. Hořká čokoláda má hlubokou a teplou barvu. Čím je kakao jemnější a červenější, tím je i chuť lahodnější.


Hmat
Odlomený kousek kvalitní čokolády připomíná kůru stromu. Když držíte čokoládu v ruce, začne se za chvíli rozpouštět.


Sluch
Při lámání mléčné a bílé čokolády je slyšet tlumený zvuk, lámání hořké čokolády připomíná lámající se větvičky.


Čich
Kvalitní čokoláda má nádhernou vůni s náznakem přírodní vanilky.


Chuť
Nechejte si čokoládu rozpustit na jazyku a vychutnejte si její dokonalou plnost a jednotlivé chutě, které se postupně objevují.
Nezapomeňte, že skuteční milovníci čokolády degustují pomalu, jemně a graciózně, aby procítili „jídlo bohů“.

Gulliver

Vážení zákazníci,

s příchodem vyšších teplot bychom Vás rádi upozornili, že negarantujeme dodání čokolád v bezvadném stavu při teplotách nad 24°C. V těchto případech objednávku pozdržíme a nebo můžete využít dodání v termoobalu, který je možné objednat v e-shopu.

Pro objednávky nad 2000 Kč bude při vyšších teplotách objednávka automaticky dodána v termoboxu.

V případě dopravy do výdejního boxu doporučujeme ty, které jsou umístěny v budovách. Plechové výdejní boxy, které jsou často umístěny na sluníčku, nejsou pro čokoládu bohužel vhodné. Případně využijte kamenné výdejny.

Přejeme hezké léto

Vaše Cokoladalyra.cz

Rozumím