Jak degustovat čokoládu

Jak degustovat čokoládu

Rovněž jako při degustaci vína rozpoznáte kvalitní čokoládu za pomoci všech svých smyslů.

Zrak
Potěšte svoje oči barvou a leskem kvalitní čokolády. Hořká čokoláda má hlubokou a teplou barvu. Čím je kakao jemnější a červenější, tím je i chuť lahodnější.


Hmat
Odlomený kousek kvalitní čokolády připomíná kůru stromu. Když držíte čokoládu v ruce, začne se za chvíli rozpouštět.


Sluch
Při lámání mléčné a bílé čokolády je slyšet tlumený zvuk, lámání hořké čokolády připomíná lámající se větvičky.


Čich
Kvalitní čokoláda má nádhernou vůni s náznakem přírodní vanilky.


Chuť
Nechejte si čokoládu rozpustit na jazyku a vychutnejte si její dokonalou plnost a jednotlivé chutě, které se postupně objevují.
Nezapomeňte, že skuteční milovníci čokolády degustují pomalu, jemně a graciózně, aby procítili „jídlo bohů“.

Nastavení cookies

Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost

Nezbytné (vždy aktivní nelze vypnout)
Tyto cookies jsou potřeba, aby web fungoval správně
Analytické
Pomáhají nám pochopit, jak web používáte. S jejich pomocí ho můžeme zlepšovat
Profilující (marketingové)
Díky těmto cookies vám můžeme zobrazovat relevantní obsah a reklamy, které pro vás mohou být zajímavé a užitečné