Jak degustovat čokoládu

Rovněž jako při degustaci vína rozpoznáte kvalitní čokoládu za pomoci všech svých smyslů.

Čokoláda Lyra

Zrak
Potěšte svoje oči barvou a leskem kvalitní čokolády. Hořká čokoláda má hlubokou a teplou barvu. Čím je kakao jemnější a červenější, tím je i chuť lahodnější.


Hmat
Odlomený kousek kvalitní čokolády připomíná kůru stromu. Když držíte čokoládu v ruce, začne se za chvíli rozpouštět.


Sluch
Při lámání mléčné a bílé čokolády je slyšet tlumený zvuk, lámání hořké čokolády připomíná lámající se větvičky.


Čich
Kvalitní čokoláda má nádhernou vůni s náznakem přírodní vanilky.


Chuť
Nechejte si čokoládu rozpustit na jazyku a vychutnejte si její dokonalou plnost a jednotlivé chutě, které se postupně objevují.
Nezapomeňte, že skuteční milovníci čokolády degustují pomalu, jemně a graciózně, aby procítili „jídlo bohů“.